Ochtendmisselijkheid

Ga naar beneden

Ochtendmisselijkheid

Bericht van Mama babbeltjes Team op wo feb 11, 2009 3:11 pm

Het meest gekende zwangerschapskwaaltje ( al is het bij sommige vrouwen meer dan een kwaaltje ) zal toch wel de ochtendmisselijkheid zijn. In dit artikel vertellen wij hoe het komt dat je misselijk bent en wat je er kan aan doen.

Hoe ontstaat ochtendmisselijkheid?
Eerst en vooral is ochtendmisselijkheid een verkeerde benaming. Dit soort misselijkheid zou beter zwangerschapsmisselijkheid noemen omdat deze misselijkheid op ieder moment van de dag kan voorkomen. Sommige vrouwen zijn zelfs de gehele dag misselijk. Aangezien deze misselijkheid bij de zwangerschap zich voor 60% van de zwangere vrouwen 's morgens voordoet wordt ze vooral ochtendmisselijkheid genoemd. Deze misselijkheid wordt veroorzaakt door de toegenomen hormoonactiviteit in het begin van de zwangerschap. Alhoewel het bij de meeste vrouwen om een ochtendmisselijkheid gaat die zich vooral tijdens de eerste drie maand van de zwangerschap voordoet kan het bij sommige vrouwen duren tot het eind van de zwangerschap.

Zwangerschapsmisselijkheid niet het zelfde bij meerdere zwangerschappen!
Het is niet omdat je bij je eerste zwangerschap last had van zwangerschapsmisselijkheid dat dit betekend dat dit bij uw volgende zwangerschap(pen) ook zo zal zijn. Het kan best zijn dat je geen misselijkheid ervaart of net meer.

Is zwangerschapsmisselijkheid of ochtendmisselijkheid gevaarlijk?
Op zich is zwangerschapsmisselijkheid of ochtendmisselijkheid niet gevaarlijk maar als deze misselijkheid er voor zorgt dat je geen eten kan binnen houden en daardoor gewicht verliest of uitdrogingsverschijnselen krijgt wordt deze misselijkheid tijdens de zwangerschap iets gevaarlijker.
Als je regelmatig misselijk bent, hou dan goed je gewicht in het oog en bij twijfel raadpleeg je arts of gynaecoloog. Hoe ongemakkelijk deze misselijkheid ook is voor de moeder, de ongeboren baby ondervindt er doorgaans geen enkele last van als de moeder genoeg voeding en vocht inneemt.

Enkele tips tegen ochtendzwangerschap.
Ook al is ochtendmisselijkheid op zich niet echt gevaarlijk, het is toch knap lastig om met andere zaken bezig te zijn of echt te genieten van je zwangerschap als je je niet 100% voelt. Hieronder dus enkele algemene tips die je kunnen helpen als je last hebt van ochtendmisselijkheid.
· Nuttig liever meerdere kleine maaltijden dan 3 grote, zware maaltijden;
· Eet elke twee uur een tussendoortje;
· Eet een beschuitje en een glas thee of water voor je opstaat;
· Vermijdt sterk gekruid voedsel of vet voedsel omdat dit je maag en spijsvertering belast;
· Vraag eventueel extra vitamines aan je gynaecoloog of arts;
· Vermijdt alcohol en tabak.

Mama babbeltjes Team
Admin

Vrouw
Aantal berichten : 77
Leeftijd : 29
Registration date : 31-01-09

Profiel bekijken http://mamababbeltjes.quickbb.net

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum